Open menu+

Cultuurprijs voor het Huissens Exoduscomité

Wethouder van Lingewaard Theo Janssen reikte op zondag 17 augustus jl. de inmiddels traditionele cultuurprijs uit namens de Bevelander Muzikanten. Dat gebeurde tijdens het zgn. ‘Cultuurproeven met de Bevelanders’ op het pleintje bij het ‘Hof van Hessen’.

De prijs is bestemd voor diegenen die zich inzetten voor de cultuur in Huissen. Jong Huissens zangtalent trad op. ‘Prima zet, om zo de jongere generatie een eigen podium te gunnen’, aldus de wethouder.

Daarnaast waren er ook optredens van Peter Sluiter en Hilde Vos.

De wethouder roemde de mooie initiatieven op cultureel en sportief gebied van het comité. Deze oogsten veel waardering binnen en buiten Huissen. De groep wil ook graag de herinneringen aan het verleden vasthouden. Hierdoor is de gemeente Lingewaard al vele mooie gedenkplaatsen rijker geworden. Toen hij noemde de luisterkeien, park Lingezegen, de schuttersputjes, de bevrijdingsbrug en de Exoduswandeltocht begreep men dat de cultuurprijs naar het Exoduscomité ging.

Voorzitter van het Exoduscomité, Martien van Hemmen, nam de prijs met oorkonde vervolgens van wethouder Theo Janssen in ontvangst onder een ‘Lang leven’ van de Bevelanders.

Verrassing

 Juist vóór deze uitreiking had genoemde voorzitter aan de Bevelanders een mooie landkaart overhandigd t waarop Huissen stond vermeld met een Duitse ringel-S: ‘ß’ en deze stond nog niet op de cirkel rond het rotondekunstwerk! Deze uitreiking aan de Bevelanders was juist door de Bevelanders op deze dag gepland om de leider van het Exoduscomité naar dit feest te lokken en daardoor te verrassen met de cultuurprijs.

20140817_18462620140817_170316 20140817_171028