Open menu+

Fanclub

Ook lid worden van de Bevelander Fanclub?

Er worden elk jaar verschillende leuke activiteiten georganiseerd.
De bijdrage is € 16,00 per echtpaar/stel per jaar en voor singles € 10,50 per jaar.

Onderaan dit bericht treft u een inschrijfformulier en machtiging aan.
U kunt ook bellen met : 06-22388589 of mailen naar: h.eerden@xs4all.nl

U bent van harte welkom bij de club!

Een stukje geschiedenis van de Bevelander Fanclub (BFC)

Een eerste poging van een kind!
Hannie Schrijver, de jongste dochter van Tonneke en Piet Schrijver, schreef op haar 12e graag verhaaltjes en begon een Fanclubkrantje voor fans van de Bevelanders.
Ze had op een gegeven moment een lijstje met 12 adressen, waarin vooral de familie Tolboom goed vertegenwoordigd was en wat mensen uit haar buurt. Ze stelde een aantal Fanclubkrantjes samen met diverse onderwerpen. (Hannie is overigens later journaliste geworden!)

Grote mensen fanclub!
Toon Tolboom voelde zich altijd thuis bij de Bevelanders, die toen nog in een Beiers tenue gestoken waren. Hij had ook altijd een Tiroler hoedje op en kwam uit Achterveld bij Amersfoort, waar hij ‘Die Hinterfelder Musikanten’ kende, die ook Tiroler muziek vertolkten.

Karel Vliem, jarenlang de presentator van de ‘Bevelander Jaarfeesten’, kreeg mee dat een fan uit Oosterbeek, Dick van Soest, ieder jaar f 25,- onder de deken stopte van Gerrit Dominicus, die in een rolstoel zat. Hij probeerde toen Dick penningmeester te maken van een nog op te richten fanclub! Dick lachte dan van oor tot oor, maar gaf verder geen krimp! Ook had Karel ene Herman Peters in het oog: ‘Die man met het asblonde haar!’ Ook al jarenlang een fan van de club, net als Toon Tolboom. Theo Janssen van de Historische Kring had, na de ontvangst van de Cultuurprijs, ook wel iets met de Bevelanders en dat gold ook voor Henk Mathijssen die altijd aanwezig was op de Jaarfeesten met een grote vaste groep vrienden.

De ‘BFC’ een feit
Een bijeenkomst werd op een gegeven moment gepland in ‘De Hoeve’ met: Karel Vliem, Toon Tolboom, Henk Mathijssen, Theo Janssen, Bart van Geelen, Herman Peters en Piet Schrijver.
Toen is in feite, in 1987, de officiële Fanclub van start gegaan onder de afkorting ‘BFC’ de ‘Bevelander FanClub’! Bij de start van de fanclub werd een BFC-speldje uitgereikt aan iedereen die toen lid werd. Mede daardoor ontstond er een ware run op het lidmaatschap.
Later kwam Wim Hoppenreijs een tijdje het bestuur versterken en ook gedurende heel veel jaren Nol Hendriks. Dat gebeurde na het overlijden of afhaken van een aantal leden van het eerste uur. Samen met Herman Peters heeft Nol jarenlang de kar getrokken. Nol is helaas ook veel te vroeg overleden in 2013.

De BFC een administratief reisbureau!?
Er werden diverse Kerstmarkten en Wijnfeesten bezocht in de eerste tientallen jaren met één, twee of soms zelfs drie bussen vol met fans!
Ook werden er rondvaarten georganiseerd. Een uitspraak van sommige mensen was dan ook: ‘De BFC lijkt wel een reisbureau!’

De ledenadministratie
De ledenadministratie werd in de beginjaren op de hoofdcomputer van de Postcheque- en Girodienst gestart met een ponskaartensysteem door Piet Schrijver.
De secretaresse van Frank Hoes bij de gemeente Huissen nam dit op een gegeven moment voor jaren over. Piet nam deze op zijn PC vervolgens weer van de gemeente over.
Vele jaren typte hij de ca. 150 acceptgiro’s voor het BFC bestuur. Daarna nam Frans Kradolfer dat een reeks van jaren over.
In 2012 maakte Piet een start met de automatische incasso, die Henk Eerden daarna overnam, nadat hij BFC bestuurslid was geworden. Hij had het stokje van Herman Peters in dat jaar overgenomen. Henk had, naast Wiellie Muller, ook Wilma Demon gevraagd om het bestuur te komen versterken, wat Wilma een paar jaar enthousiast heeft gedaan, maar zij kwam, kort na het overlijden van haar Wim, zelf ook te overlijden. Wiellie Muller, altijd enthousiaste hulp van Henk Eerden, kwam helaas ook al in 2018, veel te vroeg te overlijden. Op dit moment is Henk Eerden alweer vanaf 2012 in het BFC-bestuur actief.

Diverse jubilea en andere hoogtepunten
In 2010 kregen alle leden de live opgenomen cd “Wehaddenumum” van de Bevelanders aangeboden en met het 40-jarig bestaan van de Bevelanders in 2011 een prachtig kleurrijk jubileumboek.
Bijzonder blij waren de Bevelanders met de bijdrage van de fanclub voor het kunstwerk aan de Stadswal dat aan de Huissense gemeenschap werd geschonken ter gelegenheid van dat 40- jarig jubileum.

In 2017 bestond de Bevelander Fanclub 30 Jaar en hebben de bestuursleden Henk en Wiellie alle BFC-leden persoonlijk bezocht om een kerstkaart en mooie pen met ledverlichting te overhandigen.

In 2018 is René du Bois, Henk Eerden bij gaan staan in het bestuur, met ondersteuning van zijn echtgenote Marjoke. Zij verklaarde zich bereid om de website van de Bevelanders verder te updaten en te optimaliseren.

De Bevelanders hebben gedurende alle jaren van het bestaan enorm veel instrumentarium en nieuwe kleding aan kunnen schaffen van de inbreng van haar fans en prachtige busreizen kunnen maken naar diverse steden. Voor jaarlijkse culturele feestelijkheden zijn eveneens door het bestuur vaak bijdragen gedaan. Daar stond en staat tegenover dat fanclubleden weer korting konden en kunnen genieten bij brunches en andere activiteiten.

Kortom een geweldig hoeveelheid fanclubleden, ca. 160 adressen, die van de muziek van de Bevelanders en ook wel van een feestje houden!
Wij als blaaskapelleden zijn daar heel verguld mee!

Piet Schrijver

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [350.97 KB]

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [330.02 KB]