Open menu+

Fanclub

De Bevelanders hadden al vroeg een aantal vaste fans, zo waren Toon Toboom, Bart van Geelen en meneer Dick van Soest uit Oosterbeek regelmatig van de partij. In 1987 resulteerde dat op initiatief van Karel Vliem in de Bevelander Fanclub (de ‘BFC’), deze is nog steeds springlevend en telt inmiddels ruim 250 leden. Het bestuur wordt vanaf de oprichting gevormd door Herman Peters, Nol Hendriks en Karel Vliem.

Dankzij de steun van de fanclub konden in de afgelopen 25 jaar enkele instrumenten worden aangeschaft en werden de muzikanten ook van nieuwe kostuums voorzien. Bijzonder blij zijn de Bevelanders met de bijdrage van de fanclub aan het kunstwerk aan de Stadswal dat aan de Huissense gemeenschap werd geschonken ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum. Als dank voor de ondersteuning gaat men regelmatig een gezellig dagje uit en organiseren ze samen bijv. een bezoek aan een Wijnfeest of Kerstmarkt, brunch met het Jaarfeest, een fietspuzzeltocht, een boottochtje of een Bevelander FanClub contactdag.

Bij de start van de fanclub werd een BFC-speldje uitgereikt aan iedereen die toen lid werd en in 2010 kregen de leden de live cd “Wehaddenumum” van de Bevelanders aangeboden. Eind 2011 is het bestuur uitgebreid met twee leden, te weten Henk Eerden en Wielly Muller.