Open menu+

Homepage

Boel op Stelten 2020

Posted by on 10:27 pm in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Boel op Stelten 2020

De Bevelanders hebben de bezoekers van deze feestelijke Carnavalsmiddag in De Gouden Engel weer voorzien van heel wat vrolijke noten.

Altijd leuk om te doen en het was een geweldige middag met heel veel blije gezichten!

Integrade 2020 Sporthal de Brink Huissen

Posted by on 4:33 pm in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Integrade 2020 Sporthal de Brink Huissen

Op zaterdag 4 januari werd voor de 35e keer de Integrade gehouden in Sporthal De Brink in Huissen.

De Bevelanders hebben door het spelen van wat vrolijke noten tijdens de Lunch voor een muzikale omlijsting gezorgd.
De Integrade is een activiteit van gemengde sporters mét en zonder beperking. Vertegenwoordigers van twintig lokale sportverenigingen werken de hele dag belangeloos mee en vormen samen met leden van De Klup de teams.
De integrade is een activiteit van De Klup Over-Betuwe, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking uit de gemeenten Lingewaard, Over-Betuwe en de plaatsen Lent en Arnhem-Zuid, elke vrijdagvond in De Brink een ontspanningsavond bezorgt. Aan de Integrade doen ook ongeveer twintig leden van De Klup Arnhem mee.

‘Oliebollenconcert’ 28-12-2019

Posted by on 11:35 am in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor ‘Oliebollenconcert’ 28-12-2019

Zaterdag 28 december 2019 verzorgden de Bevelanders een gezellig Oliebollenconcert van 16.00 – 18.30 uur in Café Het Moment te Huissen. Op deze wijze bedankten zij de leden van de fanclub voor hun steun in het afgelopen jaar. Verder was iedereen van harte welkom. Het werd een hele gezellige muzikale middag en avond.

Kerst- en nieuwjaarswens

Posted by on 2:21 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Kerst- en nieuwjaarswens

Huissen bij kaarslicht 2019

Posted by on 2:19 pm in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Huissen bij kaarslicht 2019

Uitreiking Cultuurprijs 2019

Posted by on 12:01 pm in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Uitreiking Cultuurprijs 2019

Zondagmiddag 6 oktober is de jaarlijkse Cultuurprijs uitgereikt aan het Lingewaards mannenkoor.

Het Mannenkoor, voor de gemeentelijke fusie bekend als Huissens Mannenkoor, is van oorsprong het Huissens Mannenkoor. Het eeuwfeest werd recentelijk in de Zandse kerk gevierd. Lingewaards wethouder Theo Janssen overhandigde in De Buitenpoort in Huissen de prijs.

Het was een een gezellige middag met een mooi programma met muziek van de ‘Bevelanders’ zelf, afgewisseld door blaasmuziek van ‘Torkest’.

Bevelander Cultuurdag 2019 in ‘De Buitenpoort’

Posted by on 5:14 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Bevelander Cultuurdag 2019 in ‘De Buitenpoort’

Bevelander Cultuurdag in ‘De Buitenpoort’

In 1980 gestart met groots opgezette Bevelander Jaarfeesten die toen drie volle dagen in De Hoeve in Huissen duurden met o.a. een Zangfestival, middag voor de Senioren, een paar keer Carrousel rijden, Cultuurprijsuitreikingen en muziek van vele orkesten uit binnen en buitenland. Jaren later deden de Bevelanders het wat rustiger aan en vielen er wat dagen af, omdat de mensen ook keuzes moesten maken, en de bezoeken aan de festiviteiten daarom wat terugliepen. Maar het hoofdfeest is gebleven met steeds weer afwisselende artiesten als Peter Sluiter, Dick van Altena, Piratenkoren uit Angeren en Huissen en Flash-Back. Ook de Cultuurprijs was al die jaren een blijvertje.

Op zondag 6 oktober in “Zalencentrum De Buitenpoort” aan de Helmichstraat 1 in Huissen is het weer zover. Na de inloop om 13.30 uur volgt er vanaf 14.00 uur een mooi programma met muziek van de ‘Bevelanders’ zelf, afgewisseld door blaasmuziek van ‘Torkest’. Een mooi orkest dat niet schroomt om top 40 nummers in haar repertoire op te nemen. Zij geven bij zeer veel culturele activiteiten acte de presente en daardoor niet meer weg te denken in Huissen. De uitreiking van de Cultuurprijs door wethouder Theo Janssen geschiedt rond de klok van 16.00 uur. Met een grootse finale van de beide orkesten, ‘Bevelanders’ en ‘Torkest’, wordt de Cultuurdag afgesloten rond 18.00 uur.

Het belooft weer een gezellige middag te worden, die begint met een gratis kopje koffie of thee.

Het bijna 50 jarig blaasorkest uit Huissen en het bestuur van de Bevelander Fanclub hopen u te mogen verwelkomen op zondagmiddag 6 oktober a.s.

Informatie: www.debevelanders.nl of 06-51779147.

 

In memoriam Karel Vliem

Posted by on 2:11 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor In memoriam Karel Vliem

Aftrap week van de Alfabetisering

Posted by on 11:39 am in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Aftrap week van de Alfabetisering

 

Maandag 9 september start de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week vragen we extra aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. Zo willen we het taboe en de schaamte doorbreken. Vandaag was de aftrap met een optreden van Blaasorkest De Bevelanders Huissen op de weekmarkt in #Bemmel. Taalcoördinator Margriet de Bot ging samen met taalvrijwilligers in gesprek met inwoners over goed kunnen lezen en schrijven.

Wist je dat één op de negen Nederlanders laaggeletterd is? Het belemmert vaak het dagelijks functioneren. Denk bijvoorbeeld aan het contact met een dokter of de gemeente. Ken je iemand die wel wat extra hulp bij taal kan gebruiken? Kijk dan eens op www.lingewaard.nl/laaggeletterdheid.

 

Opening Odeon 14-07-2019

Posted by on 11:19 am in Fotoalbum, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Opening Odeon 14-07-2019

Op 14 juli is het Odeon op de markt feestelijk geopend.

Ook de Bevelanders hebben daaraan hun muzikale bijdrage geleverd.