Open menu+

Homepage

Boel op Stelten 2019 Zorgenkindermiddag

Posted by on 5:23 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Boel op Stelten 2019 Zorgenkindermiddag

Zaterdagmiddag 19 januari hebben de Bevelanders weer een muzikale bijdrage geleverd aan deze jaarlijkse middag voor kinderen en volwassenen met een beperking. 
Het was weer een vrolijke boel in de Gouden Engel in Huissen.

“De Räökelaovond” en Carnaval 2018

Posted by on 8:11 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor “De Räökelaovond” en Carnaval 2018

Carnaval 2015

Posted by on 1:07 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval 2015

Herinnering 70 Jaar Operatie Market Garden

Posted by on 9:26 pm in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Herinnering 70 Jaar Operatie Market Garden

Zondag 21 september a.s., aanvang 14.00 uur, vindt in zalencentrum De Hoeve te Huissen een herinneringsbijeenkomst plaats die in het teken staat van 70 jaar Market Garden.

Op deze middag wordt in woord, beeld en geluid stilgestaan bij deze operatie die in september 1944 in de omgeving van Arnhem en Nijmegen plaatsvond.  Dit heeft toen veel effecten gehad die nog altijd voelbaar zijn in Lingewaard.

Filmfragmenten

 Op deze middag wordt de geschiedenis tussen 1944 en heden verteld, ondersteund door middel van diverse filmfragmenten. Zo zijn er filmfragmenten van Schoolbank TV en is er een authentieke film van de Voorlichtingsdienst van de Nederlandse regering over de wederopbouw in de Betuwe.

Tevens is er een korte film over de bouw van noodwoningen. Ook wordt er een verhaal verteld door iemand die zelf de evacuatie heeft meegemaakt. De middag wordt afgesloten met een filmimpressie en een uitleg over het ruimen van explosieven in Park Lingezegen anno 2014.

 Bigbandmuziek

De muziek wordt deze middag verzorgd door de V.S.O.P. Bigband uit Utrecht in samenwerking met blaaskapel de Bevelander Muzikanten. De V.S.O.P. Bigband is geformeerd in 2001 uit (ex-)beroeps- en semi-beroepsmuzikanten die hun sporen meer dan verdiend hebben in andere (big)bands. Veel van hen speelden in bekende formaties zoals de Dutch Swing College Band, Millers, Dixie-O-Naires, trio Pim Jacobs en Rita Reys, Diamond Five, Pia Beck en de Rijkspolitiekapel. Een aantal deelde het podium met o.a. Herman van Veen, Toon Hermans, Rita Reys, Ad van der Hoed, Colette Wickenhage, Jann Cnossen en Jacqui Martin.

De V.S.O.P. speelt het bekende merendeels toegankelijke werk van groten zoals Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie, maar ook Thad Jones, Sammy Nestico, Peter Blair en vele anderen. Naast een gelouterde ritmesectie heeft de band een aantal sterke solisten in de secties.

De Big Band staat onder leiding van Erik van de Wurff. Kortom een ‘very special’ gezelschap met de flavour en klasse van een cognac, Premier Grand Cru, V.S.O.P.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

 Brunch

Voorafgaand aan de middag is er om 11.30 uur (inloop vanaf 11.00 uur) de traditionele Bevelander Fan Club Brunch. Natuurlijk zijn ook niet leden van harte welkom!  De kosten voor deze Brunch bedragen dan €11,50 per persoon. Als u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u zich, tot uiterlijk 16 september, per email aanmelden bij de BFC bestuursleden, Henk Eerden via [email protected] of Wiellie Muller via tel. 06-52174800 of 026-3253589.

De Bevelander Muzikanten hopen dat veel inwoners uit Lingewaard en omgeving deze middag zullen bijwonen.

U bent van harte welkom!

Cultuurprijs voor het Huissens Exoduscomité

Posted by on 8:09 pm in Cultuurprijs, Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Cultuurprijs voor het Huissens Exoduscomité

Wethouder van Lingewaard Theo Janssen reikte op zondag 17 augustus jl. de inmiddels traditionele cultuurprijs uit namens de Bevelander Muzikanten. Dat gebeurde tijdens het zgn. ‘Cultuurproeven met de Bevelanders’ op het pleintje bij het ‘Hof van Hessen’.

De prijs is bestemd voor diegenen die zich inzetten voor de cultuur in Huissen. Jong Huissens zangtalent trad op. ‘Prima zet, om zo de jongere generatie een eigen podium te gunnen’, aldus de wethouder.

Daarnaast waren er ook optredens van Peter Sluiter en Hilde Vos.

De wethouder roemde de mooie initiatieven op cultureel en sportief gebied van het comité. Deze oogsten veel waardering binnen en buiten Huissen. De groep wil ook graag de herinneringen aan het verleden vasthouden. Hierdoor is de gemeente Lingewaard al vele mooie gedenkplaatsen rijker geworden. Toen hij noemde de luisterkeien, park Lingezegen, de schuttersputjes, de bevrijdingsbrug en de Exoduswandeltocht begreep men dat de cultuurprijs naar het Exoduscomité ging.

Voorzitter van het Exoduscomité, Martien van Hemmen, nam de prijs met oorkonde vervolgens van wethouder Theo Janssen in ontvangst onder een ‘Lang leven’ van de Bevelanders.

Verrassing

 Juist vóór deze uitreiking had genoemde voorzitter aan de Bevelanders een mooie landkaart overhandigd t waarop Huissen stond vermeld met een Duitse ringel-S: ‘ß’ en deze stond nog niet op de cirkel rond het rotondekunstwerk! Deze uitreiking aan de Bevelanders was juist door de Bevelanders op deze dag gepland om de leider van het Exoduscomité naar dit feest te lokken en daardoor te verrassen met de cultuurprijs.

20140817_18462620140817_170316 20140817_171028

Carnaval 2014

Posted by on 8:11 pm in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Carnaval 2014